Γενική Χειρουργική

Αιμορροίδες

Τί είναι οι αιμορρoΐδες;

Οι αιμορροΐδες ή αιμορροϊδοπάθεια, είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων!

Οι αιμορροΐδες βρίσκονται στην περιοχή του πρωκτού και αποτελούν φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής. Ειδικότερα, αποτελούν αιμοφόρα αγγεία, μικρές φλέβες και αρτηρίες, δηλαδή "σωληνάκια" που μεταφέρουν αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα αγγείων.

Κατά την αφόδευση δρουν προστατευτικά, στην περιοχή του σφιγκτήρα του πρωκτού, ο οποίος συγκρατεί τα κόπρανα μέσα στο τελευταίο μέρος του εντέρου, αλλά και επιτρέπει την δίοδό τους κατά την αφόδευση.

Η κατάσταση των αιμορροΐδων κρίνεται παθολογική όταν διογκωθούν, μεγαλώσουν και οι ιστοί που τις κρατούν στη θέση τους χαλαρώσουν. Αυτό μπορεί να γίνει στα αιμοφόρα αγγεία στην εσωτερική πλευρά του πρωκτού (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή στην εξωτερική (εξωτερικές).

Πότε πρέπει να επισκεφθώ τον Χειρουργό;

Σίγουρα η αιμορραγία στην κένωση είναι ένα απο τα σημάδια που θα πρέπει να μην παραμελήσετε!

Μην κάνετε μόνοι σας διάγνωση ότι η αιμορραγία από το ορθό οφείλεται σε αιμορροΐδες, ειδικά εάν συνδυάζεται με αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου ή εάν τα κόπρανα σας αλλάζουν χρώμα ή υφή. Η αιμορραγία από το ορθό μπορεί να συμβεί με άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του πρωκτού.

Ζητήστε άμεσα τη συμβουλή ειδικευμένου χειρουργού, αν παρατηρείτε μεγάλες ποσότητες αιμορραγίας από το ορθό, ζάλη ή λιποθυμία.
Image
Απαλλαγείτε τώρα, μια για πάντα, ανώδυνα και αποτελεσματικά απο τις αιμοροΐδες, με την βοήθεια μιας σύγχρονης τεχνικής και για εμας την καλύτερη θεραπεία αιμορροίδων με το πιο σύγχρονο μηχάνημα, που έχει φέρει επανάσταση στην χειρουργική αντιμετώπιση της αιμορροιδοπάθειας.

Θεραπευτικές Μέθοδοι που εφαρμόζουμε ανάλογα του περιστατικού

Θεραπεία με Laser

H νέα laser τεχνική εφαρμόζεται τα τελευταία 6 χρόνια και έχει από πρόσφατες μελέτες πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την κλασσική αιμορροιδεκτομή (κατά Milligan-Morgan), τα οποία είναι:

  • Ανώδυνη ή με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο

  • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, καθώς έχει καλύτερη ποιότητα μετεγχειρητικής ανάρρωσης

  • Δεν έχει σημαντικές επιπλοκές όπως η κλασσική μέθοδος

  • Οι υποτροπές είναι ελάχιστες

Ακρογωνιαίος λίθος για την ορθή και αποτελεσματική έκβαση της όποιας επέμβασης αιμορροΐδων, είναι η εμπειρία και η εκπαίδευση του χειρουργού σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές, επιλέγοντας την κατάλληλη ή τροποποιώντας την κατά περίπτωση, καθώς και η γνώση της αποκατάστασης των επιπλοκών τους.

Θεραπεία με Υπερήχους

Η διαπρωκτική απολίνωση αιμορροιδικών αρτηριών με καθοδήγηση υπερήχων χρησιμοποιείται για την θεραπεία όλων των βαθμών αιμορροιδοπάθειας και πρόπτωσης του ορθού με απόλυτη επιτυχία.

Η μέθοδος χρησιμοποιεί Doppler (υπέρηχο) για να εντοπίσει τους τελικούς κλάδους των αιμορροιδικών αρτηριών και δια ειδικά σχεδιασμένου πρωκτοσκοπίου ο χειρουργός τοποθετεί απορροφήσιμα ράμματα, για να απολινώσει το αγγείο που αιματώνει τον πάσχοντα αιμορροιδικό ιστό, χωρίς νυστέρι ή εφαρμογή άλλης ενέργειας που προκαλεί θερμική βλάβη.

Επίσης, η συνήθης παρουσία πρόπτωσης του βλεννογόνου του ορθού αντιμετωπίζεται με αιμορροιδοπηξία, πραγματοποιώντας μια συνεχή ραφή με το ίδιο απορροφήσιμο ράμμα με αποτέλεσμα την επιδιόρθωση και επανατοποθέτηση του βλεννογονικού ιστού πίσω στην σωστή ανατομική του θέση.

Η επέμβαση διαρκεί μόνο 20 λεπτά, ενώ οι ασθενείς μπορούν να πάρουν εξιτήριο το ίδιο απόγευμα ή την επόμενη μέρα, επιστρέφοντας άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Πλεονεκτήματα εφαρμοζόμενων θεραπειών

  1. Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος

  2. Εκμηδενισμός των επιπλοκών σε σχέση με άλλες επεμβάσεις

  3. Αντιμετωπίζει τόσο την αιμορραγία, όσο και την πρόπτωση

  4. Απόλυτα αποτελεσματική και οριστική λύση, αφού οι υποτροπές είναι μηδαμινές

  5. Ταχεία ανάρρωση μετά την επέμβαση, αφού ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα

  6. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε υποτροπές αιμορροίδων, χειρουργημένων στο παρελθόν με όποια άλλη τεχνική

Επέμβαση αιμορροΐδων με απόλυτη επιτυχία.. Εξαίρετος χειρούργος και άνθρωπος. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!!

επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας περιστατικό

Μιλήστε με τον Χειρουργό

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.