Δημήτρης Γιάλβαλης

Δημήτρης Μιχ. Γιάλβαλης MD MSc
Γενικός Χειρουργός - Χειρουργός Θυρεοειδούς
Διευθυντής Χειρουργός
Ε’ Χειρουργικό Τμήμα
Ευρωκλινικής Αθηνών

Γενικός Χειρουργός

Δημήτρης Γιάλβαλης

Ο γενικός χειρουργός Δημήτρης Γιάλβαλης από τον Φεβρουάριο 2023 μετά από πρόσκληση της διοίκησης της Ευρωκλινικής Αθηνών, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Ε’ Χειρουργικού Τμήματος.

Από τον Μάιο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο 2023 μετέβη με την ομάδα του, μετά από επίσημη πρόταση της διοίκησης, στο Νοσοκομείο Metropolitan General, ως εξειδικευμένος επιστημονικός συνεργάτης Ενδοκρινικής Χειρουργικής. Παράλληλα ολοκλήρωσε με επιτυχία μια μεγάλη σειρά επεμβάσεων Γενικής & Λαπαροσκοπικής χειρουργικής και χειρουργικής γαστρεντερικού και πρωκτού (αιμορροίδες, συρίγγια και ραγάδες με laser, Hal-Rar ή Vaaft τεχνικές), όπως επίσης μεγάλη σειρά επεμβάσεων Λαπαροσκοπικής αποκατάστασης κηλών κοιλιακού τοιχώματος με την σύγχρονη τεχνική e-TEP / e-TEP RS.

Από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Μάιο του 2020 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην Κλινική Γενικής & Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Πεπτικού του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με εξειδικευμένο αντικείμενο την χειρουργική ενδοκρινών αδένων, ενώ παράλληλε διενήργησε και συμμετείχε σε μια σειρά επεμβάσεων Γενικής, Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής παχέος εντέρου, πρωκτού, κηλών και χοληφόρων.

Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην 120 ΠΕΑ. Επιπλέον, υπήρξε εσωτερικός βοηθός (ειδικευόμενος) στη Β’ Χειρουργική Κλινική του 251 ΓΝΑ.

Ξεκίνησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ Καλαμάτας (χειρουργός Καλαμάτα) και σύντομα μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία για τη συνέχιση της ειδικότητας. Στη Μ. Βρετανία εργάστηκε και απέκτησε πολύπλευρη εμπειρία σε αναγνωρισμένες θέσεις ειδικότητας στη Χειρουργική από το Royal College of Surgeons of England , σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS Hospitals), σε Leeds και Manchester.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Β’ Χειρουργική Κλινική του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" το 2008.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ειδικότητας συμμετείχε σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα, καθώς και στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων και παρουσιάσεων σε πλήθος ιατρικών συνεδρίων. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις νεότερες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, συμμετέχοντας σε πολυάριθμα σεμινάρια Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Κοιλίας σε αναγνωρισμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2013 πιστοποιήθηκε με Μάστερ στην Ελάχιστα επεμβατική & Ρομποτική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2016 πιστοποιήθηκε στην χρήση της Ρομποτικής κονσόλας Da Vinci S, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2021στην χρήση της τελευταίας γενιάς Ρομποτικού συστήματος Da Vinci Xi, από το ORSI academy στο Βέλγιο.

Ο Κος Γιάλβαλης έχει ειδικό ενδιαφέρον και εμπειρία στην χειρουργική αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων των ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών και επινεφριδίων) με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές (MIVAT, MIVAP), στην Λαπαροσκοπική & Ρομποτική χειρουργική αποκατάσταση κηλών του κοιλιακού τοιχώματος και ενδοκοιλιακών οργάνων (π.χ. σκωληκοειδούς απόφυσης, επινεφριδίων, εντέρου, σπληνός κ.α), στην Ογκολογική χειρουργική γαστρεντερικού (στομάχου, παχέος εντέρου) και οπισθοπεριτοναϊκού χώρου, καθώς και στην χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων του πρωκτού(αιμορροΐδες, συρίγγια, ραγάδες) με σύγχρονες τεχνικές.

Εξειδίκευση

Ενδοκρινική Χειρουργική & Σύγχρονες Μέθοδοι Γενικής Χειρουργικής

Λαπαροσκοπική Χειρουργική άνω Γαστρεντερικού

St' James’s University Hospital NHS Trust, Leeds

Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων

King’s College Hospital NHS Trust, London

Λαπαροσκοπική Χειρουργική Παχέoς Εντέρου

IRCAD – EITS, Louis Pasteur University, Στρασβούργο

Ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη Θυρεοειδεκτομή & Παραθυρεοειδεκτομή (MIVAT/MIVAP)

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πίζας, Πίζα, Ιταλία, 2014

Πιστοποίηση στο τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi

ORSI ACADEMY, Βέλγιο

Αρχικά, μετεκπαιδεύτηκε για 5 μήνες στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Άνω Γαστρεντερικού , με έμφαση στην Ογκολογική χειρουργική Στομάχου και Οισοφάγου στο St' James University Hospital στην πόλη Leeds. Αργότερα επιλέχθηκε σε θέση εξειδίκευσης (Fellowship) στην Ενδοκρινική Χειρουργική του King’s College Hospital, London. Εκεί εργάστηκε ως Senior Clinical Fellow για 2 χρόνια, όπου, με μέντορά του τον διακεκριμένο Γερμανό καθηγητή K.M.Schulte, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική καλοήθων και κακοήθων παθήσεων των ενδοκρινών αδένων. Είχε την ευκαιρία να εκτελέσει πλήθος πολύπλοκων ανοικτών και λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και επανεπεμβάσεων, καθώς και να συμμετάσχει ενεργά στα αντίστοιχα ογκολογικά συμβούλια και τις επιστημονικές εργασίες του τμήματος. Παράλληλα ως εφημερεύων χειρουργός των επειγόντων, διενήργησε μια μεγάλη σειρά επεμβάσεων επείγουσας χειρουργικής (Τραύματα κοιλίας, Σκωληκοειδεκτομές, Κολεκτομές, Κήλες, Χολοκυστεκτομές, διατρήσεις στομάχου/δωδεκαδακτύλου, ειλεό, αιμορραγίες γαστρεντερικού κ.α). Τέλος είχε ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του King's College, καθώς και των ειδικευομένων ιατρών του χειρουργικού τμήματος.

Το 2014 μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας στην ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική θυρεοειδεκτομή MIVAT (Minimally Invasive Video Assisted Thyroidectomy) και στην ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική παραθυρεοειδεκτομή MIVAP (Minimally Invasive Video Assisted Parathyroidectomy), υπό την καθοδήγηση του πρωτοπόρου καθηγητού εμπνευστή των τεχνικών Paolo Miccoli. Συνάμα παρακολούθησε ποικίλες επεμβάσεις χειρουργικής του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών, καθώς και επέμβαση Ρομποτικής Θυρεοειδεκτομής από την μασχάλη.

Πλέον από το 2013 ο Κος Γιάλβαλης προσφέρει υψηλού επιπέδου χειρουργικές υπηρεσίες, στα ιδιωτικά ιατρεία του σε Καλαμάτα και Χαλάνδρι, καθώς και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια υψηλού κύρους στην Αθήνα.

Προϋπηρεσία

Επαγγελματική

Διευθυντής Γενικός Χειρουργός
Γενική, Ενδοκρινική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική
Ε’ Χειρουργικό Τμήμα

2023 - σήμερα

Ευρωκλινική Αθηνών

Επιστημονικός Συνεργάτης
Γενικής, Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής
Εξειδικευμένο αντικείμενο Ενδοκρινική Χειρουργική

2020 - 2023

METROPOLITAN GENERAL

Επιστημονικός Συνεργάτης
Γενικής, Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής & Χειρουργικής Γαστρεντερικού
Εξειδικευμένο αντικείμενο Ενδοκρινική Χειρουργική

2013 - 2020

Κλινική Γενικής & Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Πεπτικού, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Senior Clinical Fellow
Εξειδικευόμενος Ενδοκρινικής Χερουργικής

2012-2013

Department of Endocrine Surgery King’s College Hospital, London

Επικουρικός Επιμελητής B'

2011-2012

Α’ Χειρουργική Κλινική, ΓΝΑ "ΚΑΤ"

Εξωτερικός συνεργάτης Χειρουργός

2009-2011

Ευρωκλινική Αθηνών και Βιοκλινική Αθηνών

Συνεργάτης Χειρουργός Τμήματος Μαστού

2009-2010

Metropolitan Hospital

Specialist Fellow
Μετεκπαιδευόμενος στην Ογκολογική χειρουργική Στομάχου/Οισοφάγου

2008-2009

Department of Upper GI & Laparoscopic Surgery St. James’s University Hospital, Leeds