Επεμβάσεις στην πανδημία του COVID19

Categories
Αρθρα
Εμφανίσεις: 671

Γεγονός είναι ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα πάντα, πόσο μάλλον τον προγραμματισμό κάποιου τακτικού χειρουργείου. Παρότι δεν υπάρχει λόγος για κάποια ανησυχία, η ψυχολογία του κόσμου είναι τέτοια ώστε ο αριθμός των τακτικών χειρουργείων να έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, με προτεραιότητα στους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, καρκίνο π.χ. θυρεοειδή και λεμφαδενικές μεταστάσεις.

Ωστόσο, ο ασθενής δεν θα πρέπει να έχει κάποιο φόβο μιας και στα ιδιωτικά κυρίως νοσοκομεία, τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται είναι απολύτως αυστηρά.

Ξεκινώντας μάλιστα προεγχειρητικά, σε όλους τους ασθενείς μας πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος για COVID-19, εγκυρότητας 99,99%, ώστε να αποφευχθεί η όποια πιθανότητα διενέργειας επέμβασης σε πάσχοντα, γεγονός που θα βάλει σε κίνδυνο το προσωπικό του χειρουργείου και της μονάδας νοσηλείας, αλλά ακόμα περισσότερο τον ίδιο τον ασθενή.

Κατά τη εισαγωγή στην αναισθησία καθώς επίσης και κατά την αποσωλήνωση του ασθενούς οι αναισθησιολόγοι τηρούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Οι προφυλάξεις μας, όμως, δε σταματούν στο τέλος της νοσηλείας και στην επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι του.

Εγώ ως θεράπων χειρουργός και η ομάδα μου θα σας ενημερώσουμε τον ασθενή για την απαιτούμενη προσοχή και τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε ώστε κατά την ανάρρωσή στη μετεγχειρητική περίοδο να αποφευχθεί η όποια λοίμωξη από κορονοϊό, που ενδέχεται να επιδεινώσει την κατάσταση υγείας σας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμελείτε την όποια σας ανάγκη για επέμβαση λόγω κορονοϊού.

Εξάλλου και η αναβολή που εκ των πραγμάτων πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο έγινε μόνο και μόνο για προληπτικούς λόγους λόγω γενικευμένου lockdown.

Δεν παύουμε να είμαστε γιατροί…βάζοντας λοιπόν πάντα ως προτεραιότητα την υγεία κάθε συνανθρώπου μας, μπορούμε να σας ενημερώσουμε με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια για το αν και εφόσον χρειάζεται να υποβληθείτε άμεσα στην όποια επέμβαση ή αν μπορείτε να το αναβάλλεται.

γενικος χειρουργος επεμβασεις σε πανδημια επεμβασεις στον κορονοιο κορονοιος πανδημια