Παθήσεις Θυρεοειδούς

Ο Θυρεοειδής αδένας είναι ο μεγαλύτερος αδένας που βρίσκεται στον τράχηλο.

Έχει σχήμα πεταλούδας και αποτελείται από 2 λοβούς (δεξιό, αριστερό) που συνδέονται με τον ισθμό, βρίσκεται μπροστά και εκατέρωθεν της τραχείας, ενώ ενίοτε υπάρχει και ένας ακόμα λοβός που ξεκινάει από τον ισθμό προς τα άνω και λέγεται πυραμοειδής.

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει 3 ορμόνες, την τριιωδοθυρονίνη (Τ3), την θυροξίνη (Τ4) και την καλσιτονίνη. Κύρια λειτουργία των δύο πρώτων είναι η ρύθμιση του μεταβολισμού του οργανισμού, ενώ η τελευταία συμμετέχει σε μικρό ποσοστό στον μεταβολισμό του ασβεστίου.

Γύρω από τον θυρεοειδή αδένα και αντίστοιχα δίπλα στους άνω και κάτω πόλους των 2 λοβών του, βρίσκονται συνήθως ισάριθμοι (4) παραθυρεοειδείς αδένες. Οι θέσεις τους αλλά και ο αριθμός τους σε κάθε άνθρωπο μπορεί να διαφέρουν, οπότε μπορεί να βρούμε πάνω απο 4 και σε άλλες θέσεις όπως πίσω απο τον οισοφάγο, στην καρωτίδα, στο υπογνάθιο τρίγωνο, στον θώρακα, εντός του Θύμου αδένα (που βρίσκεται στο μεσοθωράκιο) και αλλού.

Οι παραθυρεοειδείς αδένες μέσω της παραγωγής παραθορμόνης ρυθμίζουν την ποσότητα ασβεστίου στο αίμα και τα οστά.

Ο κ. Γιάλβαλης έχει ειδικό ενδιαφέρον και πολυετή εμπειρία στη χειρουργική αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων των ενδοκρινών αδένων!

Η χειρουργική μας ομάδα εφαρμόζει πρωτοποριακές μέθοδους με σκοπό την γρήγορη ανάρρωση εκάστοτε ασθενή αλλά και τον εκμηδενισμό της όποιας πιθανότητας επιπλοκών!

Άψογη και άμεση η ανταπόκριση του γιατρού όταν αντιμετώπισα πρόβλημα με τον θυρεοειδή μου και έπρεπε να τον αφαιρέσω! Η μετεγχειρητική μου πορεία ήταν χωρίς προβλήματα. Η ουλή μου δεν φαινόταν καθόλου ήδη από τον πρώτο χρόνο! Ήμουν τυχερή που τον γνώρισα και τον επέλεξα!

Μιλήστε με τον Χειρουργό

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.