Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων

Ελάχιστα επεμβατική παραθυρεοειδεκτομή MIVAP

MIVAP Παραθυρεοειδεκτομή είναι η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης παραθυρεοειδών αδένων μέσα από μια μικρή τομή 2cm στο, που πρακτικά μετά από λίγους μήνες είναι αόρατη.

Βασίζεται στην ίδια επαναστατική ιδέα όπως και η MIVAT θυρεοειδεκτομή, χρησιμοποιώντας τα ίδια εξειδικευμένα εργαλεία και κάμερα ενδοσκόπησης υψηλής ευκρίνειας, πετυχαίνοντας εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα, έχοντας στο λαιμό μια μικρή τομή 2cm, που πρακτικά μετά από λίγους μήνες είναι αόρατη.

Η τεχνική MIVAP (Minimally Invasive Video Assisted Parathyroidectomy), ομοίως ξεκίνησε από τον πρωτοπόρο καθηγητή ενδοκρινικής χειρουργικής, στο Πανεπιστήμιο της Πίζας prof. Miccoli το 1997 και έκτοτε πραγματοποιείται σε πολλά κέντρα του εξωτερικού.
Ο χειρουργός θυρεοειδή Δημήτρης Γιάλβαλης έχει πιστοποιηθεί σε αυτή την ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική τεχνική, μετά από ατομική εκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας, υπό την καθοδήγηση του καθ. Miccoli.
Image

Ενδείξεις της τεχνικής MIVAP

 1. Σποραδική μορφή υπερπαραθυρεοειδισμού
 2. Προεγχειρητικός εντοπισμός με τουλάχιστον μια απεικονιστική εξέταση μονήρους αδενώματος (σε ένα παραθυρεοειδή αδένα), έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η επέμβαση εντοπισμένα στο στόχο σε μικρό χρόνο
 3. Αδένωμα < 3cm, χωρίς υποψία καρκίνου
 4. Μικρό μέγεθος θυρεοειδούς αδένα και απουσία θυρεοειδίτιδας

Aντενδείξεις της τεχνικής MIVAP

 1. Αδένωμα > 3cm
 2. Υποψία παραθυρεοειδικού καρκίνου (εξαιρετικά υψηλή τιμή PTH)
 3. Μεγάλος θυρεοειδής αδένας

Πλεονεκτήματα της MIVAP

 1. Εξαιρετικά μικρή τομή και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
 2. Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος και ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς
 3. Μειωμένη ανάγκη για διεγχειρητική μέτρηση της PTH
 4. Δυνατότητα αμφοτερόπλευρης διερεύνησης του τραχήλου,εάν κριθεί απαραίτητο από τον χειρουργό

Επιπλοκές της MIVAP

Έχει τις ίδιες ακριβώς επιπλοκές όπως περιγράφουμε και στην ανοικτή μέθοδο - παραθυρεοειδεκτομή
Ο χειρουργός θυρεοειδή Δημήτρης Γιάλβαλης έχει πιστοποιηθεί σε αυτή την ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική τεχνική, μετά από ατομική εκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας, υπό την καθοδήγηση του καθ. Miccoli.

Θυρεοειδεκτομή

Παραθυρεοειδεκτομή

Επινεφριδεκτομή

O Δημήτρης Γιάλβαλης, εξειδικευμένος χειρουργός στους ενδοκρινείς αδένες, εφαρμόζει πρωτοποριακές μέθοδους με σκοπό την γρήγορη ανάρρωση εκάστοτε ασθενή αλλά και τον εκμηδενισμό της όποιας πιθανότητας επιπλοκών!

επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας περιστατικό