Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Image
Οι εφαρμογές της Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής παρέχονται πλέον για την επεμβατική θεραπεία ολοένα και περισσότερων παθήσεων εξασφαλίζοντας στον κάθε ασθενή μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και πόνο.

Τι είναι η ελάχιστα επεμβατική (λαπαροσκοπική) χειρουργική;

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σημαίνει με απλά λόγια μια ή περισσότερες μικρές τομές (1cm), αντί για μια μεγάλη τομή.

Δια των τομών αυτών εισέρχονται ειδικοί κυλινδρικοί σωλήνες (trocar), τα οποία διαθέτουν βαλβίδα συγκράτησης του ενδοπεριτοναικού αερίου και ταυτόχρονα επιτρέπουν την δίοδο δια αυτών διαφόρων λεπτών μακρών ειδικών εργαλείων καθώς και της κάμερας.

Ο χειρουργός, αφού διοχετεύσει αέριο στην κοιλιά και αυτή διαταθεί (φουσκώσει), σαν ένα μπαλόνι, τότε δημιουργείται ο κατάλληλος χώρος για να πραγματοποιήσει την οποιαδήποτε επέμβαση. Εισέρχεται αρχικά η κάμερα υψηλής ευκρίνειας και μεγέθυνσης (σαν τηλεσκόπιο), η οποία διαθέτει και τον κατάλληλο φωτισμό και ο χειρουργός διενεργεί την επέμβαση παρακολουθώντας την εικόνα της κάμερας σε μια τηλεόραση. Όταν η κάμερα χρησιμοποιείται για επεμβάσεις στην κοιλιά, τότε η επέμβαση καλείται Λαπαροσκόπηση.

Όταν χρησιμοποιείται στον Θώρακα, τότε καλείται Θωρακοσκόπηση και όταν είναι σε μια άρθρωση (π.χ. γόνατο) Αρθροσκόπηση

επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας περιστατικό

O Δρ. Γιάλβαλης ως εξειδικευμένος γενικός χειρουργός, εφαρμόζει πρωτοποριακές μέθοδους με σκοπό την γρήγορη ανάρρωση εκάστοτε ασθενή αλλά και τον εκμηδενισμό της όποιας πιθανότητας επιπλοκών!

Συνεργάζεται με τα πιο διακεκριμένα ιδιωτικά θεραπευτήρια σε Αττική και Μεσσηνία, έτσι ώστε να παρέχει εξειδικευμένες χειρουργικές πράξεις με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και αναβαθμισμένο τεχνολογικά εξοπλισμό, πάντα προς ώφελος του κάθε ασθενή του!

Ρομποτική Χειρουργική

Το πρώτο ρομποτικό σύστημα για το οποίο δόθηκε άδεια λειτουργίας ήταν το Da Vinci το 2000. Έκτοτε η ρομποτική χειρουργική έχει μπει για τα καλά στη φαρέτρα των χειρουργών όλων των ειδικοτήτων, κατακτώντας έναν σημαντικό ρόλο στην διενέργεια συγκεκριμένων επεμβάσεων με ακρίβεια, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ευχέρεια και ευκολία τόσο για τον ασθενή όσο και για τον χειρουργό.

Ταυτόχρονα τα ρομποτικά συστήματα εξελίχθηκαν φθάνοντας στο 2014, οπότε κατασκευάζεται το υπερσύγχρονο σύστημα Da Vinci Xi. Η βασική του διαφορά από τα προηγούμενα συστήματα είναι ότι οι βραχίονες του είναι πιο ευέλικτοι, με ανεξάρτητη λειτουργία, ομοιάζοντας όταν κινούνται τις κινήσεις που φυσιολογικά θα έκανε το χέρι του χειρουργού, προσφέροντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια ακόμα και σε τεχνικά δύσκολες συνθήκες κατά την διάρκεια μιας επέμβασης.

Μιλήστε με τον Χειρουργό

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.