Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων

Ολική θυρεοειδεκτομή

Image
Ολική θυρεοειδεκτομή είναι η αφαίρεση θυρεοειδούς και πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία.

Η ολική θυρεοειδεκτομή είναι μια κλασσική επέμβαση που πραγματοποιείται για ένα πλήθος παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενες ενότητες όπως η νόσος του Graves, πολυοζώδης βρογχοκήλη, καρκινος θυρεοειδή, όζοι θυρεοειδή κ.α.

O Δημήτρης Γιάλβαλης, εξειδικευμένος χειρουργός στους ενδοκρινείς αδένες, εφαρμόζει πρωτοποριακές μέθοδους με σκοπό την γρήγορη ανάρρωση εκάστοτε ασθενή αλλά και τον εκμηδενισμό της όποιας πιθανότητας επιπλοκών!

Τα ποσοστά των όποιων επιπλοκών σχεδόν εκμηδενίζονται, όταν η ολική θυρεοειδεκτομή πραγματοποιείται από χειρουργούς με εμπειρία στην χειρουργική του τραχήλου.

φωτογραφίες ενδεικτικών περιστατικών

Μαρτυρίες Ασθενών μας

Στον κ. Γιάλβαλη τον ιατρό μου, τον άνθρωπο, τον άξιο επιστήμονα, τον χειρουργό ενδοκρινών, απευθύνω εκ βαθέων τις ευχαριστίες μου, δια την αίσιαν έκβαση και αποθεραπεία μου, από το χειρουργείο ολικής θυρεοειδεκτομής που υποβλήθηκα. Να είστε πάντοτε υγιής και υπό την θεϊκή  προστασία να απολαμβάνετε πάντοτε τα χαρούμενα δάκρυα των ασθενών σας. Με σεβασμό, σας ευχαριστώ πολύ!

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση;

Η αφαίρεση θυροειδή πραγματοποιείται δια καμπυλόγραμμης τομής περίπου 2cm πάνω από την στερνική εντομή. Συνήθως πάνω σε μια φυσιολογική πτυχή του δέρματος του τραχήλου. Αυτή η τομή έχει μήκος 3-4cm (ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή), εκτός από περιπτώσεις που ο θυρεοειδής αδένας έχει μεγάλες διαστάσεις ή πρόκειται για καρκίνο θυρεοειδή.

Τότε, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και λεμφαδενικός καθαρισμός, οπότε επεκτείνεται αναλόγως, ώστε να προσφέρει ικανή πρόσβαση στο πεδίο. Κατόπιν, δια του υποδορίου, του πλατύσματος και των μυών ανευρίσκεται ο θυρεοειδής αδένας.Η εκτομή γίνεται σε κάθε λοβό με τον ίδιο τρόπο ξεκινώντας από την πλάγια επιφάνεια του λοβού και δημιουργώντας χώρο προς την αντίστοιχη καρωτίδα αρτηρία. Κατόπιν, απολινώνονται τα αγγεία του άνω πόλου,προφυλάσοντας τον έξω κλάδο του άνω λαρυγγικού νεύρου.Έπειτα αναγνωρίζονται οι παραθυρεοειδείς αδένες και το παλίνδρομο λαρυγγικό νεύρο.

Τέλος, ακολουθεί η απολίνωση του κάτω πόλου και η λοιπή εκτομή του λοβού του θυρεοειδούς από την τραχεία και επαναλαμβάνεται το ίδιο και στον άλλο λοβό. Η σύγκλειση του τραύματος πραγματοποιείται αφού έχει επιτευχθεί αιμόσταση και γίνεται με συρραφή ξεχωριστά των μυών, υποδορίου και δέρματος.

Ολική θυρεοειδεκτομή – αφαίρεση θυροειδή | συνήθεις επιπλοκές και παρενέργειες:

Ο χειρουργός θυρεοειδή πολλές φορές πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιες παρενέργειες η επιπλοκές όπως:
  • Αιμορραγία
  • Φλεγμονή
  • Βράγχος φωνής (λόγω κάκωσης συνήθως παροδικής, του παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου)
  • Υπασβεστιαιμία (συνήθως παροδική, με ανάγκη προσωρινής αγωγής με ασβέστιο και βιταμίνης D από το στόμα)
Τα ποσοστά των επιπλοκών αυτών σχεδόν εκμηδενίζονται, όταν η ολική θυρεοειδεκτομή πραγματοποιείται από χειρουργούς με εμπειρία στην χειρουργική του τραχήλου.

Ο ασθενής νοσηλεύεται συνήθως ένα 24ωρο. Η ανάρρωση είναι ταχεία και μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητές του, την επόμενη μέρα του εξιτηρίου του. Ο ασθενής χρειάζεται δια βίου αγωγή υποκατάστασης με θυροξίνη.

Επικουρικά, εξειδικευμένα εργαλεία σύγχρονης τεχνολογίας:

 κάντε κλικ σε ένα από τα ακόλουθα

Ψαλίδι υπερήχων στην αφαίρεση θυρεοειδή

Το ψαλίδι υπερήχων επιτελεί την δράση του, δια δονήσεως, ενώ η κλασική διαθερμία δια ηλεκτρικού ρεύματος και θερμότητας. Η συσκευή κόβει και ταυτόχρονα καίει τους ιστούς και τα αγγεία δονούμενο σε συχνότητα 55,000 Hz.

Η δόνηση αυτή υψηλής συχνότητας προκαλεί στα μόρια των ιστών τριβή, που παράγει θερμότητα και προκαλεί αποσύνθεση των πρωτεϊνών. Αυτό το εργαλείο τεχνολογίας αιχμής, προκαλεί ελάχιστη μεταφορά ενέργειας και θερμότητας στους γύρω ιστούς, προλαμβάνοντας έτσι κακώσεις σε γειτονικές σημαντικές ανατομικές δομές.

Με άλλα λόγια είναι χρήσιμο εργαλείο για την διενέργεια της θυρεοειδεκτομής με ακρίβεια, ασφάλεια, απόδοση και ταχύτητα.

Θέση του ασθενούς στο χειρουργικό τραπέζι

Ο ασθενής στην ολική θυροειδεκτομή τοποθετείται σε ύπτια θέση. Ένα μικρό κυλινδρικό μαξιλάρι τοποθετείται κάτω από τους ώμους για να βοηθήσει στην έκταση του λαιμού, με προσοχή ώστε να αποφευχθεί η υπερέκταση και το κεφάλι κατόπιν στηρίζεται πάνω σε δακτύλιο από μαλακή γέλη. Τα χέρια του ασθενούς τοποθετούνται στο πλάι.

Θυρεοειδεκτομή

Παραθυρεοειδεκτομή

Επινεφριδεκτομή

επικοινωνήστε μαζί μας για το δικό σας περιστατικό

Μιλήστε με τον Χειρουργό

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία.