Κύστη κόκκυγος: υπάρχει θεραπεία χωρίς χειρουργείο;

Η κύστη κόκκυγα είναι μια πάθηση που πράγματι δεν απειλεί τη ζωή, αλλά είναι κοινωνικά ενοχλητική και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Συνήθως, δημιουργείται όταν οι τρίχες της περιοχής εισχωρούν κάτω από το δέρμα. Όταν πάθει φλεγμονή κάνει απόστημα και πονάει. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλές τρύπες στο δέρμα (συρίγγια) που από καιρό εις καιρό βγάζουν πύο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον θυροειδή

Άρθρο του Γενικού Χειρουργού, Δημήτρη Γιάλβαλη όπως φιλοξενήθηκε στο γυναικείο portal likewoman.gr

Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και χειρουργική αντιμετώπιση

Δημοσίευση άρθρου στο blog του νοσοκομείου METROPOLITAN GENERAL.

7 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη θυροειδεκτομή

Άρθρο του Γενικού Χειρουργού, Χειρουργού Ενδοκρινών Αδένων στο BIONEWS του Ομίλου Βιοιατρική.

Η καλύτερη θεραπεία αιμορροίδων

Πρώτης Κατηγορίας Πρώτης γραμμής Πρώτης Τάξεως θεραπεία

Αιμορροιδοπηξία, θεραπεία αιμορροίδων με απαγγείωση των αιμορροιδικών αρτηριών και ανάταξη της πρόπτωσης, με το επαναστατικό σύστημα υπερήχων Angiodin Procto.

Βουβωνοκήλη

Η βουβωνοκήλη αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή κήλης, 5 φορές πιο συχνή στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες. Κάποιες βουβωνοκήλες είναι ασυμπτωματικές και διαγιγνώσκονται εντελώς τυχαία μετά από εξέταση από τον θεράποντα ιατρό ή χειρουργό.

Όσα θέλετε να ξέρετε για τις αιμορροΐδες.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από τις αιμορροΐδες. Είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής, παρόλο που είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Τι είναι οι κήλες και πώς δημιουργούνται;

Η πιο συχνή θέση εμφάνισης μιας κήλης είναι η κοιλιά. Το κοιλιακό τοίχωμα, που αποτελείται από ισχυρούς μυς και τένοντες, προφυλάσσει και συγκρατεί τα όργανα της κοιλιάς (κυρίως τα έντερα).

ΣΚΑΙ: Αύξηση των περιστατικών καρκίνου του θυρεοειδούς

Σήμα κινδύνου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς εκπέμπουν οι επιστήμονες, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης πολυκεντρικής μελέτης ανασκόπησης, η επίπτωση του καλά διαφοροποιημένου καρκίνου του θυρεοειδούς έχει υπερδιπλασιαστεί παγκοσμίως τα τελευταία 20 χρόνια.

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς στα παιδιά

Με βάση μελέτη του Harvard η συχνότητα εμφάνισης της νόσου από 2,77% το 1990 έφτασε στο 9,63% το 2009 για τα αγόρια και από 18,35% το 1987 στο 50,99% το 2009 για τα κορίτσια.